film-reel2Organizaţia TNL Alba Iulia, îi invită pe toţi cei interesaţi duminică, 24 februarie 2013, cu începere de la ora 16.00, la vizionarea unui film romantic de excepţie cu ocazia zilei de Dragobete – Ziua Îndrăgostiţilor.

Sărbătoarea de Dragobete ( Vobritenia ) este considerată echivalentul sărbătorii Valentine’s Day, sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii. Etimologia cuvântului a fost dezbătută de numeroși etnologi și filologi, propunându-se variate explicații pentru originea sa. Dragobetele este o sarbatoare cu o traditie relativ noua , avand o “vechime” in jurul a 170-180 de ani de la patrunderea ei in teritoriile romanesti si păstrate cu precădere în nord-estul ,sudul-estul și sud-vestul României.

Prin această acţiune TNL Alba Iulia invită alături publicul larg, să petreacă o după-amiază de duminică plăcută: cu un film bun şi o cafea savurată într-un spaţiu intim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>